Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Volkswagen βάζει φρένο στην παραγωγή Passat και Golf

Η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή των Passat και θα σταματήσει την συναρμολόγηση του Golf τη Δευτέρα στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στη διαμάχη με τον προμηθευτή, η οποία ξεκίνησε μετά την απόφαση της VW να ακυρώσει συμφωνία ύψους 500 εκατ. ευρώ.

H Volkswagen βάζει φρένο στην παραγωγή Passat και Golf

«Φρένο» στην παραγωγή ορισμένων μοντέλων οχημάτων της στα γερμανικά εργοστάσιά της βάζει η Volkswagen, μετά την απόφαση προμηθευτή της εταιρείας να σταματήσει τη συνεργασία με την εταιρεία.

Η Volkswagen σταμάτησε την παραγωγή των Passat και θα σταματήσει την συναρμολόγηση του Golf τη Δευτέρα στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στη διαμάχη με τον προμηθευτή –η οποία ήδη βρίσκεται στα δικαστήρια- ανέφεραν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Επισήμως, η Volkswagen δηλώνει πως τα εργοστάσια που παράγουν τα συγκεκριμένα μοντέλα αντιμετωπίζουν επιβραδύνσεις, όπως και οι μονάδες που παράγουν τα σασί. Ο προμηθευτής στην ουσία έχει χαρακτηρίσει την αυτοκινητοβιομηχανία «τραμπούκο», αναγκάζοντας στελέχη της Volkswagen να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και πως ίσως χρειαστεί η λήψη «εξαναγκαστικών μέτρων» από δικαστήριο προκειμένου να μπει τέλος στη διαμάχη.

Η διαμάχη αφορά σε συμβόλαιο που υπέγραψε η Volkswagen με τον προμηθευτή, το οποίο αργότερα ακύρωσε. Ο προμηθευτής, που κατασκευάζει ανταλλακτικά για καθίσματα και κιβώτια ταχυτήτων, λέει πως θέλει η Volkswagen να πληρώσει για τις μετατροπές που έκανε στην μονάδα του προκειμένου να μπορέσει να παράσχει τις απαιτούμενες υπηρεσίες.

Η ακυρωμένη συμφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ, προγραμματίζονταν να ισχύσει από το επόμενο έτος, σημείωσαν οι πηγές του Bloomberg.

Γερμανικό δικαστήριο διέταξε τον προμηθευτή να ξεκινήσει και πάλι τις παραδόσεις, ενώ στις 31 Αυγούστου θα εξεταστεί η έφεση ενός εκ των προμηθευτών. Εν τω μεταξύ, η Volkswagen ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει πρόστιμο στον προμηθευτή και να επιτρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία να πάει στα εργοστάσιά του και να πάρει τα εξαρτήματα που της χρωστούν. Ο προμηθευτής περιθώριο μέχρι την επόμενη εβδομάδα να απαντήσουν και το δικαστήριο θα αποφασίσει τότε επί του αιτήματος της Volkswagen.

Η αναστολή της παραγωγής απειλεί να μειώσει τα κέρδη της Volkswagen έως και κατά 40 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως, σύμφωνα με τον Christian Ludwig, αναλυτή της Bankhaus Lampe, σε μια περίοδο που η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει την κερδοφορία της χαμηλώνοντας τις ετήσιες δαπάνες κατά 1 δις. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v