Υποχωρεί η Wall Street μετά τα μάκρο

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, οδεύοντας ωστόσο προς εβδομαδιαία κέρδη. Πτώση 100 μονάδων για τον Dow Jones. Υποχωρεί κάτω από τα $43 το αργό, με πτώση πάνω από 2%. Κέρδη 3,5% για την Intel.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα μάκρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την καταναλωτική εμπιστοσύνη ενόψει της συνεδρίασης της Fed την επόμενη εβδομάδα.

O Dow Jones καταγράφει πτώση 0,55% ή 100 μονάδες στις 18.114 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,33% στις 5.233 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 2.136 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,1%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας και των τροφίμων, οι τιμές καταναλωτή κατέγραψαν άλμα 0,3%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,1%, από 0,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ανήλθε στις 89,8 μονάδες, στο ίδιο επίπεδο με την τελική μέτρηση του Αυγούστου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 90,8 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 2,2% στα 42,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 1.313 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,7%, εν μέσω πιέσεων από τη βουτιά 7% της Deutsche Bank. Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei έκλεισε 0,7% υψηλότερα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel καταγράφει κέρδη 3,5%, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Η Intel αναβάθμισε τις προβλέψεις για τα έσοδα τρίτου τριμήνου, στα 15,6 δισ. δολάρια από 14,9 δισ. προηγουμένως.

Μικρή πτώση 0,2% σημειώνει η μετοχή της Apple, μετά το ράλι των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων που την οδήγησαν σε υψηλό έτους. 

Η μετοχή της JP Morgan καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση από τις 30 μετοχές του Dow Jones, υποχωρώντας 1,5%.

Βουτιά 3% πραγματοποιεί η μετοχή της Oracle, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετοχή της Deutsche Bank βουτάει 9%, μετά το πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v