Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O G. Soros δεσμεύτηκε για επενδύσεις $500 εκατ. υπέρ των προσφύγων

Ο επενδυτής θέλει να χρησιμοποιήσει «τη δύναμη του ιδιωτικού τομέα για το κοινό καλό». Θα επενδύσει σε νέες και παγιωμένες εταιρίες, αλλά και επιχειρήσεις προσφύγων. Τα κέρδη θα πάνε σε ειδικά προγράμματα, περιλαμβανομένων κοινοτικών κέντρων στην Ελλάδα.

O G. Soros δεσμεύτηκε για επενδύσεις $500 εκατ. υπέρ των προσφύγων

Ο δισεκατομμυριούχος George Soros δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει μέχρι και 500 εκατ. δολάρια σε προγράμματα και εταιρίες που θα ωφελήσουν μετανάστες και πρόσφυγες που διαφεύγουν καταστάσεις οι οποίες απειλούν τη ζωή τους.

Ο επενδυτής ανακοίνωσε τα σχέδιά του ενώ συνεχίζεται η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και εξήγησε πως επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του ιδιωτικού τομέα για το κοινό καλό, μεταδίδει το CNBC.

«Θα επενδύσουμε σε startups, εταιρίες, πρωτοβουλίες με κοινωνικό αντίκτυπο και επιχειρήσεις που ξεκίνησαν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αυτές οι επενδύσεις θέλουμε να είναι επιτυχημένες. Αλλά κύρια προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά θα ωφελήσουν τους μετανάστες και τις κοινότητες που τους φιλοξενούν», τόνισε ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος σε επίσημη ανακοίνωσή του.

«Ελπίζω ότι η δέσμευσή μου θα εμπνεύσει άλλους επενδυτές να επιδιώξουν την ίδια αποστολή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μη κυβερνητικός οργανισμός του Soros, Open Society Foundations (OSF), θα έχει υπό την επίβλεψή του τα κεφάλαια. Τυχόν κέρδη από τις επενδύσεις θα πάνε στα προγράμματα του OSF που έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες. Αυτά περιλαμβάνουν κοινοτικά κέντρα στην Ελλάδα και πρωτοβουλίες για την παροχή νομικών συμβουλών στους Σύρους πρόσφυγες.

«Οι πρόσφυγες χρειάζονται πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές και νομικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και ευκαιρίες απασχόλησης. Πιστεύουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι μοναδικά κατάλληλος να βοηθήσει ώστε να οικοδομηθεί η υποδομή που χρειάζεται για να υποστηριχθούν αυτές οι υπηρεσίες», τόνισε αναφερόμενος στην εν λόγω επένδυση του Soros ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v