Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Hyundai αντιμέτωπη με την πρώτη πλήρη απεργία εδώ και 12 χρόνια

Σωματείο εργαζομένων της Hyundai ξεκίνησε σήμερα την πρώτη πλήρη απεργία από το 2004 και μετά. Μικρότερες απεργίες έξι ωρών θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη μέχρι Παρασκευή. Απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στην θυγατρική Kia Motors.

Η Hyundai αντιμέτωπη με την πρώτη πλήρη απεργία εδώ και 12 χρόνια

Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Hyundai Motor στην Νότια Κορέα προχώρησαν σήμερα στην πρώτη πλήρη απεργία από οργανωμένους σε σωματείο υπαλλήλους εδώ και πάνω από μια δεκαετία, γεγονός που απειλεί να επιδεινώσει τη βουτιά στα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι γραμμές συναρμολόγησης και στα τρία εγχώρια εργοστάσια της εταιρίας σταμάτησαν να λειτουργούν νωρίτερα σήμερα, επηρεάζοντας την παραγωγή χιλιάδων αυτοκινήτων από την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Νότια Κορέα. Η αναστολή της παραγωγής θα παραμείνει μέχρι και μετά τα μεσάνυκτα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος σωματείου.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν επίσης μικρότερες απεργίες, διάρκειας έξι ωρών, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Οι τοπικές εργοστασιακές μονάδες, οι οποίες συνιστούν τη μεγαλύτερη βάση παραγωγής της Hyundai παγκοσμίως, αντιστοιχούσαν πέρυσι περίπου στο 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

«Παρότι είμαστε προφανώς απογοητευμένοι από οποιαδήποτε προσωρινή αναστολή της παραγωγής, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε με το σωματείο των εργαζομένων για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα όσο γρηγορότερα γίνεται», τόνισε η εταιρία.

Οι οργανωμένοι υπάλληλοι της Hyundai, οι οποίοι πλησιάζουν τους 50.000, δεν είχαν προχωρήσει σε πλήρη απεργία από το 2004.

Το MarketWatch μεταδίδει ότι εργαζόμενοι της Kia Motors, θυγατρικής της Hyundai, επίσης ενημέρωσαν ότι θα απεργήσουν για τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο