Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ζητήσαμε στήριξη από τη Μέρκελ λέει ο CEO της Deutsche Bank

"Δεν ζήτησα στήριξη από την Καγκελάριο, ούτε άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο", δηλώνει στην Bild ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank. Δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης κεφαλαίου, τονίζει.

Δεν ζητήσαμε στήριξη από τη Μέρκελ λέει ο CEO της Deutsche Bank

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, διέψευσε προσωπικά δημοσίευμα το οποίο έφερε την τράπεζα να έχει ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανικής κυβέρνησης για να διακανονιστεί η υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Σε κανένα σημείο δεν ζήτησα στήριξη από την Καγκελάριο. Ούτε άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ο Cryan, απαντώντας σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο είχε ζητήσει τη στήριξη της Καγκελαρίου Μέρκελ προκειμένου να διακανονιστεί το θέμα των 14 δις. ευρώ που απαιτούν οι ΗΠΑ σε σχέση με την πώληση τίτλων που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια.

«Δεν τίθεται ζήτημα» τέτοιου αιτήματος, δήλωσε ο Cryan, προσθέτοντας πως δεν κατανοεί πώς «μπορεί να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο».

Ο CEO της Deutsche Bank απέκλεισε επίσης την ανάγκη αύξησης κεφαλαίου, λέγοντας πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει «λιγότερους κινδύνους στα βιβλία της απ' ότι προηγουμένως» και πως διαθέτει «άνετη» ελεύθερη ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v