Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: «Overweight» στις ευρωτράπεζες

Πριν λίγες μέρες η Citi θεωρούσε τις ευρωτράπεζες το πιο contrarian στοίχημα όλων των αγορών, αλλά τώρα δηλώνει overweight στον τομέα. Βλέπει συνέχιση της ποσοτικής χαλάρωσης και μικρότερα ρίσκα, καθώς και ανάκαμψη των ιταλικών τραπεζών.

Citi: «Overweight» στις ευρωτράπεζες

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ποτέ δεν διαπραγματεύονταν πιο φτηνά σε σχέση με τις αμερικανικές, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της Citi για τις μετοχές, που είναι πλέον αισιόδοξη για τον καταταλαιπωρημένο τομέα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Citi δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν το πιο contrarian στοίχημα όλων των αγορών, αλλά παρέμεινε ουδέτερη στην προοπτική της. Σήμερα, ωστόσο, σε νέο της υπόμνημα ανέφερε ότι είναι πλέον overweight στον τομέα.

«Οι τράπεζες της ευρωζώνης, της Ευρώπης και της Βρετανίας είναι μεταξύ των πέντε συνδυασμών περιοχής/τομέα με τις χειρότερες επιδόσεις τα τελευταία 10 χρόνια, μεταξύ των 285 που παρακολουθούμε», τόνισε η ομάδα των ειδικών με επικεφαλής τον Jonathan Stubbs. «Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν σταθεί το αλεξικέραυνο για όλους τους μ-ετά τη χρηματοπιστωτική κρίση- κινδύνους», πρόσθεσε.

Αλλά βλέπει αυτούς τους κινδύνους να φθίνουν, με την ποσοτική χαλάρωση να συνεχίζεται, τα ρίσκα να είναι μικρότερα στα κυβερνητικά ομόλογα και στις τράπεζες, τις αγορές εμπορευμάτων να είναι «άκακες» και την ανάπτυξη να είναι πιο «συγχρονισμένη» σε όλο τον πλανήτη. Οι ειδικοί παραδέχονται πως υπάρχουν δυσκολίες, αλλά εξηγούν πως υπάρχουν επίσης ενδείξεις βελτίωσης όπως η ανάπτυξη στο δανεισμό και η βελτίωση στις αποδόσεις.

Η Citi -χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην Deutsche Bank- εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες με έκθεση σε αναδυόμενες αγορές θα μπορούσαν να ανακάμψουν, καθώς επίσης και οι ιταλικές τράπεζες. Οι κορυφαίες της επιλογές είναι μετοχές όπως των BBVA, Standard Chartered, Danske, KBC, Intesa, BNP και ING.

Το CNBC υπενθυμίζει ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας έχει υποχωρήσει κατά 22% μέχρι στιγμής φέτος και πως λίγοι αναλυτές στηρίζουν την άποψη της Citi. Ωστόσο, ο Valentijn van Nieuwenhuijzen της NN Investment Partners είναι ένας ακόμη αναλυτής που βλέπει τις μετοχές της περιοχής ως ευκαιρία, ενώ το ίδιο πιστεύει και για τις αμερικανικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v