Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην RBS να διαχειρίζεται συνταξιοδοτικά προγράμματα και κεφάλαια

Αφότου η RBS δήλωσε ένοχη για συνωμοσία στο ξένο συνάλλαγμα και μονάδα της παραδέχθηκε χειραγώγηση επιτοκίων, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα σε τράπεζες και hedge funds με «ποινικό μητρώο».

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην RBS να διαχειρίζεται συνταξιοδοτικά προγράμματα και κεφάλαια

Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε στην Royal Bank of Scotland να διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά προγράμματα που είναι γνωστά ως 401(k) plans, καθώς και συνταξιοδοτικά κεφάλαια. Πρόκειται για μια απόφαση που έχει μικρό αντίκτυπο στις δραστηριότητες της τράπεζας, αλλά μπορεί να στείλει ένα μήνυμα σε άλλες τράπεζες και hedge funds με «ποινικό μητρώο».

Όπως εξηγεί το Bloomberg, απαιτείται από την RBS να ζητήσει ειδική άδεια από το αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συνεχίσει να διαχειρίζεται συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιοδοτικών κεφαλαίων, αφότου η τράπεζα δήλωσε ένοχη για συνωμοσία στο ξένο συνάλλαγμα, αλλά και αφού μονάδα της παραδέχθηκε χειραγώγηση επιτοκίων.

Το Υπουργείο Εργασίας απέρριψε αίτημα της εταιρίας για waiver, με επιστολή της 6ης Οκτωβρίου που εξέτασε το πρακτορείο, διατηρώντας προκαταρκτική απόρριψη του αιτήματος που εκδόθηκε πέρυσι.

Εκπρόσωποι της RBS και του αμερικανικού Υπουργείου δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η RBS έχει ήδη αποσυρθεί από δραστηριότητες στον αμερικανικό συνταξιοδοτικό τομέα, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσής της.

Ωστόσο, «όταν λες σε έναν διαχειριστή ότι δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για μια βασική εξαίρεση που θα επέτρεπε την ευκολότερη διαχείριση συνταξιοδοτικών περιουσιακών στοιχείων, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό», επεσήμανε ο Andrew Oringer, δικηγόρος στην Dechert που ειδικεύεται στις συντάξεις.

«Γενικά, είναι πραγματικά ανησυχητικό κάθε φορά που βλέπουμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα οριστικής απόρριψης από το Υπουργείο Εργασίας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v