Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων

Η έρευνα βασίστηκε μεταξύ άλλων και σε εικόνες από κρυφές κάμερες που είχαν τοποθετήσει καραμπινιέροι, οι οποίες κατέγραψαν την παράνομη παράδοση χρημάτων -μίζες σε μετρητά- που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να εξασφαλισθούν σημαντικές εργολαβίες.

Ιταλία: Δεκάδες συλλήψεις για μίζες σε εργολαβίες μεγάλων έργων

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν σήμερα στην Ιταλία για μίζες στα πλαίσια εργολαβιών που αφορούσαν μεγάλα έργα. Στους συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβάνεται και ο Τζαντομένικο Μονόρκιο, γιός του πρώην Γενικού Λογιστή του ιταλικού κράτους.

Παράλληλα εστάλη κλήση σε απολογία και στον Τζουζέπε Λουνάρντι, γιό του Ιταλού πρώην υπουργού Μεταφορών και υποδομών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η έρευνα και η όλη δικαστική υπόθεση βασίζονται μεταξύ άλλων και σε εικόνες από κρυφές κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι καραμπινιέροι, και οι οποίες κατέγραψαν την παράνομη παράδοση χρημάτων --μίζες σε μετρητά που φέρονται να δόθηκαν προκειμένου να εξασφαλισθούν σημαντικές εργολαβίες.

Την ώρα αυτή, η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας συνεχίζει τις συλλήψεις επιχειρηματιών και ανώτερων υπαλλήλων, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση με την κατασκευή μέρους του νέου σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει τις πόλεις της Γένοβας και του Μιλάνου. Οι κύριες κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν διαφθορά, ευθύνη για διαβλητούς δημόσιους διαγωνισμούς και υπεξαιρέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το κόστος των δημοσίων έργων που θεωρείται ότι ανατέθηκαν σε συγκεκριμένες εταιρίες χάρη σε ανορθόδοξες μεθόδους διαφθοράς, ξεπερνά τα 320 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v