Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» Moody's σε Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

Όσο πιο κοντά στην τρέχουσα προνομιακή πρόσβαση βρίσκεται η νέα εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., τόσο πιο περιορισμένος θα είναι ο αντίκτυπος από το Brexit, προειδοποιεί η αντιπρόεδρος της Moody's.

«Καμπανάκι» Moodys σε Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

Η Βρετανία θα υποβαθμιστεί αν η κυβέρνηση της δεν καταφέρει να εξασφαλίσει πρόσβαση στα «βασικά στοιχεία» της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε την Τετάρτη η Moody’s.

O οίκος αξιολόγησης αναφέρει σε έκθεση του ότι θα υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Βρετανίας αν συμπεράνει πως η απώλεια της πρόσβασης στην ενιαία αγορά θα αποδυναμώσει την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αναλυτές του οίκου τονίζουν ότι μια επιδείνωση στα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας θα αύξανε την καθοδική πίεση στην αξιολόγηση, ενώ μια διευρυμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. θα περιόριζε τον αρνητικό αντίκτυπο από το Βrexit.

«Όσο πιο κοντά στην τρέχουσα προνομιακή πρόσβαση βρίσκεται η νέα εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., τόσο πιο περιορισμένος θα είναι ο αντίκτυπος από το Brexit» επισημαίνει η Kathrin Muehlbronner, αντιπρόεδρος της Moody’s.

H Μοοdy’s αξιολογεί την πιστοληπτική ικανότητα της Bρετανίας με «Αa1» και αναμένει ότι η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συμφωνήσει «σε κάποια μορφής εμπορική συμφωνία με την Ε.Ε.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v