Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Porsche στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών για τις εκπομπές

Κατηγορίες και έρευνα κατά της Porsche ανοίγουν νέο μέτωπο στο σκάνδαλο που ταλαιπωρεί την VW. Οι αρχές ερευνούν αν η Porsche χρησιμοποιούσε λογισμικό χειραγώγησης δοκιμών, είτε για εκπομπές ρύπων είτε για εξοικονόμηση καυσίμου.

Και η Porsche στο μικροσκόπιο των γερμανικών αρχών για τις εκπομπές

Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές ερευνούν το αν η Porsche χειραγώγησε με παράνομο τρόπο τα στοιχεία εξοικονόμησης καυσίμου από τα οχήματά της, πιθανώς ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων που πλήττει τη «μαμά» εταιρία, Volkswagen.

Το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και η ομοσπονδιακή αρχή Federal Motor Transport Authority, εξετάζουν το αν η Porsche εγκατέστησε συσκευές που επέτρεπαν στα αυτοκίνητά της να «καταλαβαίνουν» αν περνούν από δοκιμή για κατανάλωση καυσίμου ή εκπομπές οξειδίων του άνθρακα, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι και των δύο αρχών.

Αυτού του τύπου η τεχνολογία επιτρέπει στους κατασκευαστές να αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των δοκιμών, κάνοντας τα αυτοκίνητα να δείχνουν πιο αποδοτικά στη διάρκεια των τεστς, υπενθυμίζει το Bloomberg.

Εκπρόσωπος της Porsche ανέφερε ότι τα οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμορφώνονται με τους νόμους για την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, οι οποίοι ήταν σε ισχύ την περίοδο εγγραφής του εκάστοτε αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche ανέφερε σε δημοσίευμά του νωρίτερα, πως άγνωστοι από το περιβάλλον της Porsche πληροφόρησαν κρυφά το Υπουργείο Μεταφορών για την υποτιθέμενη παρανομία.

Βάσει των όσων αναφέρει το δημοσίευμα, κάποια αυτοκίνητα της Porsche μπορούν να αισθανθούν ότι περνούν από τεστ, χάρη στην απουσία κίνησης του τιμονιού στη διάρκεια της δοκιμής. Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν τον Νοέμβριο παρόμοια έρευνα κατά της Audi, προσθέτει το περιοδικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v