Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UniCredit: Προχωρά σε έκδοση μετοχών 13 δισ. ευρώ

Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μέχρι τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της.

UniCredit: Προχωρά σε έκδοση μετοχών 13 δισ. ευρώ

Η UniCredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, ανακοίνωσε πως προχωρά σε έκδοση μετοχών ύψους 13 δισ. ευρώ, με στόχο τον εξορθολογισμό του ισολογισμού της και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για την μεγαλύτερη έκδοση μετοχών που έχει γίνει στη χώρα.

Η κίνηση της UniCredit έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τις ιταλικές τράπεζες και την οικονομία της χώρας, με την Monte dei Paschi di Siena να κινδυνεύει με κατάρρευση και τη χώρα να ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές.

Η UniCredit σχεδιάζει να προχωρήσει στην αύξηση μέχρι τον Ιούνιο και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να χρηματοδοτήσει την απομάκρυνση «κόκκινων» δανείων ύψους 17,7 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της, κάτι που θα της επιτρέψει να ενισχύσει τα κέρδη της και να την διανομή μερίσματος μέχρι το 2019.

Σε ό,τι αφορά τα "κόκκινα" δάνεια, η τράπεζα ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο των προσπαθειών επιτάχυνσης της "απομόχλευσης" του χαρτοφυλακίου των μη βασικών δραστηριοτήτων, έχει εισέλθει σε δυο διαφορετικές συμφωνίες, μια με την Fortress Investment Group και μια με την PIMCO, για τη μεταφορά δυο χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων σε νεοσυσταθείσες και ανεξάρτητες οντότητες στις οποίες η UniCredit θα τηρεί μειοψηφική θέση. Η κάθε μια από τις δυο οντότητες θα τελεί υπό την διαχείριση του αντίστοιχου επενδυτικού εταίρου, που θα έχει πλειοψηφική θέση. 

Οι συναλλαγές αφορούν τη μεραφορά συνδυαστικά μικτής λογιστικής αξίας ύψους 17,7 δισ. ευρώ στο τέλος του β' τριμήνου του 2016. Η ολοκλήρωση των συναλλαγών υπόκειται στους συνήθης όρους και στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η τράπεζα. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v