Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saudi Aramco και GE φέρνουν την πρώτη ανεμογεννήτρια στη Σαουδική Αραβία

Αν και τεράστιος εξαγωγέας πετρελαίου, το βασίλειο ισχυροποιεί τη θέση του στην ανανεώσιμη ενέργεια. Στο πλαίσιο του σχεδίου Saudi Vision 2030, έχει θέσει στόχο παραγωγής 9,5 γιγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2030.

Saudi Aramco και GE φέρνουν την πρώτη ανεμογεννήτρια στη Σαουδική Αραβία

Η πρώτη ανεμογεννήτρια απεστάλη στη Σαουδική Αραβία και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2017, μεταδίδει το CNBC.

Σε ανακοίνωσή της, η Saudi Aramco γνωστοποίησε την Κυριακή πως η αποστολή της ανεμογεννήτριας σηματοδοτεί ένα «ιστορικό ορόσημο για την ανανεώσιμη ενέργεια» στο πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο.

Η πετρελαϊκή εταιρία ανέφερε πως συνεργάστηκε με την GE για να δείξει τη «βιωσιμότητα» της αιολικής ενέργειας στη Σαουδική Αραβία. Η ανεμογεννήτρια θα βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και θα προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα το εργοστάσιο Bulk Plant της Saudi Aramco που βρίσκεται εκεί, στην πόλη Turaif.

«Η Saudi Aramco προωθεί ενεργά τη μείωση της ενεργειακής έντασης σε όλο το βασίλειο, υποστηρίζοντας υπεύθυνες πολιτικές, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, και την καινοτομία στην ενέργεια», δήλωσε ο Abdulkarim Al Ghamdi, εκτελεστικός επικεφαλής στην εταιρία για τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Σαουδική Αραβία, ένας τεράστιος εξαγωγέας πετρελαίου, προσπαθεί να ισχυροποιήσει τη θέση της στην ανανεώσιμη ενέργεια. Στο πλαίσιο του σχεδίου Saudi Vision 2030, οι αρχές έχουν θέσει έναν στόχο για παραγωγή 9,5 γιγαβάτ ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι το 2030.

«Με την άφιξη της πρώτης ανεμογεννήτριας της GE στο βασίλειο, επιδεικνύουμε την ισχυρή μας δέσμευση να στηρίξουμε το στόχο διαφοροποίησης της ενέργειας», τόνισε και ο Hisham Albahkali, πρόεδρος και CEO της GE για τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v