Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατάγματα για τη μετανάστευση υπέγραψε ο Τραμπ

Εκανε πράξη τις προειδοποιήσιες και υπέγραψε διάταγμα για την κατασκευή τείχους στο Μεξικό ο Αμερικανός πρόεδρος. Υποσχέθηκε πως το τείχος θα ανεγερθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Διατάγματα για τη μετανάστευση υπέγραψε ο Τραμπ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε την Τετάρτη διατάγματα για την ασφάλεια των συνόρων και την δημόσια ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας.

Ο κ. Τραμπ υπέγραψε τα διατάγματα κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Το πρώτο διάταγμα προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το δεύτερο στερεί κονδύλια από πόλεις «καταφύγια» των παράνομων μεταναστών, αυξάνοντας την πίεση να εφαρμόσουν τους νόμους για την παράνομη μετανάστευση. Σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, οι τοπικοί αξιωματούχοι αρνούνται να συνεργαστούν με τις ομοσπονδιακές αρχές για την λήψη δράσεων κατά των παράνομων μεταναστών. 

«Η κατασκευή αυτού του τείχους δεν είναι απλά μια προεκλογική καμπάνια. Είναι ένα εύλογο πρώτο βήμα για να προστατεύσουμε πραγματικά τα διάτρητα σύνορα μας» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΒC, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες θα ξεκινήσουν «σχετικά σύντομα».

Το Μεξικό θα πληρώσει πίσω τις ΗΠΑ «100%», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο.

O ίδιος επισήμανε πως η κατασκευή του τείχους θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, ενδεχομένως μέσα στους επόμενους μήνες.

Όπως μεταδίδει το ΑΒC, ο κ. Τραμπ παραδέχθηκε πως η ανέγερση του τείχους θα ξεκινήσει με χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, αλλά στη συνέχεια θα επιστραφεί ένα μέρος του ποσού. «Σας λέω πως θα υπάρξει πληρωμή. Θα είναι σε μια μορφή, ενδεχομένως μια πολύπλοκη μορφή. Αυτό που κάνω είναι καλό για τις ΗΠΑ. Είναι επίσης καλό για το Μεξικό» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο