Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κατασκευές αναπτύσσονται με το γρηγορότερο ρυθμό από το 2012 στην ευρωζώνη

Τα θετικά στοιχεία για την παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα δείχνουν πως επιχειρήσεις και νοικοκυριά ίσως είναι πιο πρόθυμα να επενδύσουν, έπειτα από διστακτικότητα ετών. Μεγαλύτερη άνοδο εμφάνισε το Βέλγιο, κατά 18,7%.

Οι κατασκευές αναπτύσσονται με το γρηγορότερο ρυθμό από το 2012 στην ευρωζώνη

Η κατασκευή κτιρίων και υποδομής σε ολόκληρη την ευρωζώνη αυξήθηκε το Φεβρουάριο με τον πιο γρήγορο ρυθμό εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια, αντανακλώντας μια περίοδο ασυνήθιστα ήπιου καιρού και καταδεικνύοντας πως επιχειρήσεις και νοικοκυριά μπορεί να είναι περισσότερο πρόθυμα να επενδύσουν έπειτα από επιφυλακτικότητα ετών.

Η Eurostat γνωστοποίησε πως η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα εκτοξεύτηκε 6,9% από τον Ιανουάριο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το Μάρτιο του 2012 και μετά.

Η στατιστική υπηρεσία πρόσθεσε πως η παραγωγή αναπτύχθηκε 7,1% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2016, ενώ αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Απρίλιο του 2014.

Η άνοδος του Φεβρουαρίου στον τομέα οδηγήθηκε κυρίως από το Βέλγιο, το οποίο παρουσίασε αύξηση παραγωγής 18,7% στον τομέα από τον προηγούμενο μήνα. Τα μεγαλύτερα μέλη του μπλοκ επίσης εμφάνισαν μεγάλες ανόδους, με τη Γερμανία να καταγράφει άνοδο 13,6% και τη Γαλλία 8,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v