Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπερνάνκε: Οι αγορές είναι πολύ «μπλαζέ» απέναντι στο πολιτικό ρίσκο

Tο μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο σύμφωνα με τον Mπεν Μπερνάνκε είναι οι αυξημένες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρειο Κορέα. Αναμένει νέες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Μπερνάνκε: Οι αγορές είναι πολύ «μπλαζέ» απέναντι στο πολιτικό ρίσκο

Ο πρώην πρόεδρος της Fed, Mπεν Μπερνάνκε, υποστήριξε ότι είναι «προβληματισμένος» από το πόσο λίγο έχουν αντιδράσει οι αγορές στα μεγάλα πολιτικά ρίσκα και στο κατά πόσον η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να εκπληρώσει την υπόσχεση για υψηλότερη ανάπτυξη.

«Με προβληματίζει που οι αγορές είναι τόσο μπλαζέ απέναντι στο πολιτικό ρίσκο μέχρι την τελευταία στιγμή» δήλωσε ο κ. Μπερνάνκε σε χρηματοοικονομικό συνέδριο στο Λας Βέγκας.

Ο ίδιος ανέφερε ωστόσο πως αναμένει ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια βραχυπρόθεσμα, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, το μεγαλύτερο πολιτικό ρίσκο σύμφωνα με τον κ. Μπερνάνκε είναι οι αυξημένες εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρειο Κορέα.

Ο πρώην πρόεδρος της Fed επισήμανε ακόμα ότι δεν είναι βέβαιος κατά πόσον η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να προχωρήσει σύντομα σε μια φορολογική μεταρρύθμιση ή σε ένα σχέδιο δημόσιων επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v