Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Φθηνό το ευρώ λόγω Ντράγκι

Στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ οφείλονται τα μεγάλα πλεονάσματα της Γερμανίας, τόνισε η καγκελάριος. Ενθάρρυνε την Ευρώπη να εμποδίσει άλλες χώρες να την εγκαταλείψουν και δήλωσε πως η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τον Μακρόν.

Μέρκελ: Φθηνό το ευρώ λόγω Ντράγκι

Στους λόγους στους οποίους οφείλεται το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως το ευρώ είναι πολύ αδύναμο λόγω της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Η καγκελάριος ανέφερε πως η χαμηλή τιμή του πετρελαίου επίσης αποτελεί παράγοντα, μεταδίδει το Reuters.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι «μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο στη Γερμανία, παρότι η εγχώρια ζήτηση ήδη αποτελεί κινητήριο δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη».

Σχετικά με τη Βρετανία, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά στον νέο Γάλλο πρόεδρο, ευχήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν να καταφέρει να αντιπαλέψει την ανεργία και συμπλήρωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να τον βοηθήσει να έχει επιτυχία.

Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός είναι να λύσουμε τα προβλήματα.

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου εκτόξευσαν το ευρώ σε φρέσκα υψηλά έξι μηνών και το νόμισμα διαπραγματεύεται πλέον άνω του 1,12 δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v