Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από πυροβολισμούς σε σταθμό του μετρό κοντά στο Μόναχο, σύμφωνα με ανάρτηση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά ενώ υπάρχουν και άλλοι τραυματίες. Ο δράστης, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε, έχει συλληφθεί, ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις για άλλους δράστες.
Το βαυαρικό ραδιόφωνο, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, αναφέρει πως πιθανότατα το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου Michael Riehlein δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια ελέγχου της αστυνομίας στον σταθμό Unterfoehring.
Κατά τον ίδιο, εκπυρσοκρότησε όπλο κατά τη διάρκεια του ελέγχου, όμως δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο πυροβολισμός έγινε από την αστυνομία ή από κάποιον ύποπτο.
Η εφημερίδα Merkur του Μονάχου ανέφερε πως αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο ύποπτος πήρε το όπλο αστυνομικού και στη συνέχεια πυροβόλησε, ενώ τραυμάτισε και άλλα άτομα.
Ο κ. Riehlein σημείωσε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό.