Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KFC: Από τα κοτόπουλα στα… smartphones

Η εταιρία fast food γιορτάζει τα 30 χρόνια της στην Κίνα με μια συνεργασία με την κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων Huawei. Προσφέρει ένα limited edition smartphone, με logo του Συνταγματάρχη και πολλά προεγκατεστημένα freebies.

KFC: Από τα κοτόπουλα στα… smartphones

Η Kentucky Fried Chicken γιόρτασε την επέτειο 30 χρόνων δραστηριοτήτων στην Κίνα με την αποκάλυψη ενός limited edition smartphone, για την κυκλοφορία του οποίου συνεργάστηκε με την κινεζική κατασκευάστρια έξυπνων τηλεφώνων Huawei.

Η KFC ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Huawei με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο Weibo την Παρασκευή. Σε βίντεο που συνόδευσε το post της εταιρίας, η KFC τόνισε το πόσο μακριά έχουν φτάσει οι δύο μάρκες από το ταπεινό ξεκίνημα των δραστηριοτήτων τους το 1987.

Η KFC άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στην Κίνα τον Νοέμβριο του 1987, πολύ κοντά στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο. Σήμερα, η Yum China -που έχει μεταξύ των φιρμών της τις KFC, Pizza Hut και Taco Bell- μετρά πάνω από 7.600 καταστήματα στην ασιατική χώρα.

Η Huawei επίσης ιδρύθηκε το 1987 στη Σεντζέν. Η εταιρία βρέθηκε στην τρίτη θέση σε όρους μεριδίου αγοράς στην παγκόσμια αγορά smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2016,υπενθυμίζει το CNBC.

Ως φόρος τιμής στο ορόσημο τριάντα ετών της KFC στην Κίνα, λοιπόν, προσφέρεται πλέον η αναμνηστική έκδοση του κόκκινου έξυπνου τηλεφώνου KFC Huawei 7 Plus. Τελικές «πινελιές», ένα logo του Συνταγματάρχη Sanders και πολλές δωρεάν προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Συνολικά θα κυκλοφορήσουν 5.000 μονάδες του limited edition μοντέλου, διευκρίνισε η KFC μέσω του Weibo. Το τηλέφωνο κοστίζει 1.099 γουάν (161,91 δολάρια) και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στο κατάστημα της εταιρίας πρόχειρου φαγητού, Tmall, από αύριο 13 Ιουλίου.

Το διεθνές δίκτυο σημειώνει πως οι τριμηνιαίες πωλήσεις της Yum China ήταν κατώτερες των προσδοκιών των αναλυτών, με τις πιο φτωχές από το αναμενόμενο επιδόσεις της εταιρίας να αποδίδονται στη μάρκα Pizza Hut.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v