ΗΠΑ: Αμετάβλητος ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο, μετά από πτώση 0,1% τον Μάιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 1,6%.

ΗΠΑ: Αμετάβλητος ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο

Oι τιμές καταναλωτή παρέμειναν αμετάβλητες τον Ιούνιο, καθώς το κόστος για βενζίνη και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας κατέγραψαν περαιτέρω πτώση.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο, μετά από πτώση 0,1% τον Μάιο.

Η μέτρηση για τον πληθωρισμό του Ιουνίου μπορεί να προβληματίσει τους αξιωματούχους της Fed, η πλειονότητα των οποίων έχει ταχθεί υπέρ μιας σταδιακής αύξησης των επιτοκίων με την αιτιολογία ότι η αδυναμία στον πληθωρισμό είναι προσωρινή.

Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,6%. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2016. Τον Μάιο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,9%.

Εξαιρουμένης της ευμετάβλητης κατηγορίας των τροφίμων και της ενέργειας, ο λεγόμενος δομικός δείκτης καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% για τρίτο διαδοχικό μήνα. Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v