Σε υψηλό δεκαετίας η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη

Ο δείκτης βιομηχανικού και καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις 111,9 μονάδες τον Αύγουστο, από 111,3 τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Κομισιόν, υψηλότερα από τις 111,3 μονάδες που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Σε υψηλό δεκαετίας η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών αναρριχήθηκε η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια εβδομάδα προτού οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ συνεδριάσουν, προκειμένου να συζητήσουν το αν και πώς θα περιορίσουν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ο δείκτης βιομηχανικού και καταναλωτικού κλίματος αυξήθηκε στις 111,9 μονάδες τον Αύγουστο, από 111,3 τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Κομισιόν, υψηλότερα από τις 111,3 μονάδες που ανέμεναν οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η εμπιστοσύνη βελτιώθηκε σε όλες τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, πλην Γερμανίας, όπου το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε λόγω της ανησυχίας των επιχειρήσεων πως η ενίσχυση του ευρώ θα επιβαρύνει τα κέρδη τους.

Στην ευρωζώνη, η βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τομέα της βιομηχανίας αποδίδεται στις αισιόδοξες προσδοκίες για την παραγωγή και στη μικρή βελτίωση στις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών για τα αποθέματα των τελικών προϊόντων, σύμφωνα με την Κομισιόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v