Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Όγδοη συνεχόμενη άνοδος στα συναλλαγματικά αποθέματα

Τα συναλλαγματικά αποθέματα ανήλθαν τον Σεπτέμβριο στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο του 2016. Ενισχύθηκαν κατά 16,98 δισ. σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν σε 3,109 τρισ. δολάρια.

Κίνα: Όγδοη συνεχόμενη άνοδος στα συναλλαγματικά αποθέματα

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας ενισχύθηκαν τον Σεπτέμβριο για όγδοο συνεχόμενο μήνα, όπως κατέδειξαν στοιχεία που έδωσε σήμερα η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 16,98 δισ. δολάρια σε σχέση με τον Αύγουστο και διαμορφώθηκαν σε 3,109 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2016, τόνισε η κεντρική τράπεζα.

Η άνοδος του περασμένου μήνα ήρθε αφότου τα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 10,81 δισ. τον Αύγουστο, επισημαίνει το MarketWatch.

Ο αυξανόμενος έλεγχος των αρχών επάνω στις κινήσεις των κεφαλαίων έχει βοηθήσει να περιοριστούν οι εκροές, ενώ το ισχυρότερο γουάν έναντι του δολαρίου φέτος έχει ελαττώσει την ανάγκη του Πεκίνου να χρησιμοποιεί τα συναλλαγματικά αποθέματα για να τονώσει το κινεζικό νόμισμα.

Στο μεταξύ, οι φορείς χάραξης πολιτικής εξάλειψαν τον περασμένο μήνα έναν κανόνα που καθιστούσε πιο ακριβά για τους traders τα πονταρίσματα ενάντια σε γουάν, αφότου το νόμισμα άγγιξε υψηλά 17 μηνών νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο -μια ένδειξη πως αισθάνονται περισσότερο σίγουροι ώστε να το αφήσουν να κινείται ελεύθερα.

Το γουάν έκλεισε τον Σεπτέμβριο σε πιο αδύναμα επίπεδα έναντι του δολαρίου, σε σύγκριση με τις αρχές του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v