Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nουί (SSM): Αναγκαία η πρόταση της ΕΚΤ για τα NPLs

Η πρόταση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις για τις τράπεζες και ως εκ τούτου δεν πηγαίνει πέρα από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο», αναφέρει σε επιστολή της η Ντανιέλ Νουί.

Nουί (SSM): Αναγκαία η πρόταση της ΕΚΤ για τα NPLs

Η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Ντανιέλ Νουί, υπερασπίστηκε την Παρασκευή την πρόταση για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, υποστηρίζοντας πως είναι αναγκαία και δεν υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της κεντρικής τράπεζας.

Σημειώνεται ότι με βάση την πρόταση της ΕΚΤ, στην οποία υπάγεται η ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη αρκετό ρευστό για να καλύψουν το 100% των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων τα επόμενα χρόνια.

«Η προσθήκη δεν δημιουργεί επιπρόσθετες υποχρεώσεις για τις τράπεζες και ως εκ τούτου δεν πηγαίνει πέρα από το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο» ανέφερε η κα. Νουί σε επιστολή της προς τον Αντόνιο Ταγιάνι, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πρόταση της ΕΚΤ έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην Ιταλία, την οποία έχει εκφράσει σε δηλώσεις του και ο υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, η Τράπεζα της Ιταλίας έχει ζητήσει να εξαιρεθούν τα εξασφαλισμένα δάνεια από το νέο πλαίσιο κανονισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v