Εγγυήσεις για να επιστρέψει στην Καταλονία ζητά ο Πουτζντεμόν

Δεν προσπαθώ να διαφύγω από τη δικαιοσύνη, δεν ζήτησα άσυλο, απαντά ο Κάρλες Πουτζντεμόν από το Βέλγιο όπου βρίσκεται. Αποδέχεται «την πρόκληση των εκλογών την 21η Δεκεμβρίου».

Εγγυήσεις για να επιστρέψει στην Καταλονία ζητά ο Πουτζντεμόν

Ηλθα στο Βέλγιο για να θέσω το καταλανικό ζήτημα στην «καρδιά» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογράμμισε ο ηγέτης των αυτονομιστών της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στις πρώτες του δηλώσεις από το Βέλγιο. 

Σημειώνεται ότι ο Καταλανός ηγέτης διέφυγε για τη Γαλλία και από εκεί στο Βέλγιο, μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την ισπανική κυβέρνηση και την παύση της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας την προηγούμενη Παρασκευή.

«Δεν προσπαθώ να διαφύγω από τη δικαιοσύνη, δεν αναζητώ άσυλο στο Βέλγιο», απάντησε στις σχετικές κατηγορίες ο Πουτζντεμόν.

Σημείωσε ότι θα επιστρέψει στην Καταλονία όταν θα υπάρξουν «εγγυήσεις» από την ισπανική κυβέρνηση. 

Ο Καταλανός ηγέτης τόνισε ότι «μέρος της καταλανικής κυβέρνησης θα παραμείνει στην Καταλονία για πολιτικές ενέργειες», ενώ υπογράμμισε ότι αποδέχεται «τη δημοκρατική πρόκληση των εκλογών την 21η Δεκεμβρίου». 

Ισπανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την διακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας, ενώ άρχισε να επεξεργάζεται κατηγορίες κατά του Καταλανού ηγέτη. 

Παράλληλα, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας κάλεσε τον κ. Πουτζδεμόν και 13 μέλη της κυβέρνησης του να καταθέσουν στις 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v