Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργαζόμενοι της Amazon στην Ιταλία θα απεργήσουν στη Black Friday

Ετοιμάζονται για απεργία στην κρίσιμη εμπορικά μέρα της «μαύρης Παρασκευής» ενώ δεν θα κάνουν υπερωρίες μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αιτία οι οικονομικές απολαβές και τα μπόνους. Τι λέει η εταιρεία.

Εργαζόμενοι της Amazon στην Ιταλία θα απεργήσουν στη Black Friday

Οι εργαζόμενοι στο βασικό κέντρο διανομής της Amazon στην Ιταλία σχεδιάζουν την πρώτη τους απεργία αύριο, Black Friday, απειλώντας να διαταράξουν μια από τις καλύτερες εμπορικά ημέρες του έτους.

Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι Ιταλοί τα τελευταία χρόνια έχουν αγκαλιάσει την αμερικανική παράδοση της μαύρης Παρασκευής, μέρα μεγάλων εκπτώσεων από τους εμπόρους, την ημέρα μετά την ημέρα των ευχαριστιών.

Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της Amazon, στη Piacenza, συμφώνησαν να απεργήσουν, καθώς δεν έγινε εφικτή συμφωνία για τα μπόνους με την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης να μην κάνουν υπερωρίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, εποχή αιχμής για την Amazon, που προσλαμβάνει μάλιστα εποχικούς εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της.

Η Amazon δήλωσε ότι παραμένει συγκεντρωμένη στον στόχο της και στην προσπάθειά της να εγγυηθεί παραδόσεις στην ώρα τους, για τους πελάτες της, στη Black Friday και τις επόμενες ημέρες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι μισθοί που καταβάλλονται στους εργαζόμενους της είναι μεταξύ των υψηλότερων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και ότι παρέχει επίσης και κάποια άλλα οφέλη, όπως ιδιωτική ιατρική ασφάλιση ή χρήματα για την πληρωμή προγραμμάτων κατάρτισης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται ταχύτατα στην Ιταλία, όπου οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν σήμερα μόνο το 10% των συνολικών λιανικών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v