Πάουελ: Η Fed θα συνεχίσει τη σταδιακή αύξηση επιτοκίων

Ο αντικαταστάτης της Τζάνετ Γέλεν έστειλε σήμα ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Υποστήριξε πως οι κανονισμοί για τις μεγάλες τράπεζες είναι ήδη πολύ αυστηροί.

Πάουελ: Η Fed θα συνεχίσει τη σταδιακή αύξηση επιτοκίων

O Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε σε κατάθεση του στη Γερουσία πως η Fed μπορεί να προχωρήσει με την «ομαλοποίηση των επιτοκίων», λέγοντας πως είναι ώριμες οι συνθήκες για μια κίνηση τον Δεκέμβριο.

«Έχουμε διατηρήσει υπομονετική στάση στην απόσυρση της νομισματικής διευκόλυνσης» ανέφερε ο αντικαταστάτης της Τζάνετ Γέλεν. «Πιστεύω ότι η υπομονή μας βοήθησε. Είναι ώρα να αρχίσουμε να ομαλοποιούμε τα επιτόκια» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Πάουελ σημείωσε ακόμα πως «η σταδιακή προσέγγιση» που ακολούθησε η Fed στην αύξηση των επιτοκίων θα συνεχιστεί.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αλλά παραμένει η αβεβαιότητα για το αν θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ή θα απέχει από νέες αυξήσεις λόγω του χαμηλού πληθωρισμού.

Όσον αφορά την ρύθμιση του τραπεζικού τομέα, ο κ. Πάουελ έστειλε σήμα πως θα μπει τέλος στην επιβολή πιο αυστηρών κανονισμών για τις μεγάλες τράπεζες, λέγοντας πως οι υφιστάμενοι κανονισμοί είναι «αρκετά αυστηροί» για να διασφαλίσουν ένα σταθερό σύστημα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως υποστηρίζει την ιδέα για να «ξαναγραφτεί» ο κανόνας Βόλκερ, προσθέτοντας πως η Fed έχει σημειώσει πρόοδο στην επίλυση του προβλήματος των τραπεζών που είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v