Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγγύηση 100.000 ευρώ για τους Καταλανούς πρώην υπουργούς

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέλη της πρώην κυβέρνησης της Καταλονίας που κρατούνται, μετά το δημοψήφισμα. Δεν ορίστηκε εγγύηση για τον αντιπρόεδρο, έναν πρώην υπουργό και τους αρχηγούς δύο πολιτικών ομάδων.

Εγγύηση 100.000 ευρώ για τους Καταλανούς πρώην υπουργούς

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τα μέλη της πρώην κυβέρνησης της Καταλονίας που κρατούνται, μετά το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πηγές του Reuters, στον πρώην αντιπρόεδρο της Καταλονίας, Oriol Junqueras, το πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου Joaquim Fornn και τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων ANC και Omnium Cultural, που αντιμετώπισαν κατηγορίες για ανταρσία, δεν έχει οριστεί εγγύηση.

Στα άλλα έξι πρώην μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Καταλονίας, που κρατούνται λόγω έρευνας σχετικά με το ρόλο τους στην παράνομη μονομερή κήρυξη ανεξαρτησίας από την τότε περιφερειακή κυβέρνηση, ορίστηκε εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Οι ηγέτες των Καταλανών, οι οποίοι κατείχαν μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κανόνισαν την ψηφοφορία για την απόσχιση της περιοχής, που απαγορευόταν από το Συνταγματικό Δικαστήριο, πριν από την κήρυξη της ανεξαρτησίας, αναγκάζοντας τη Μαδρίτη να διαλύσει την κυβέρνηση και να πάρει τον έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο