Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αναβάθμισε την Πορτογαλία σε «ΒΒΒ»

Η Fitch εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017 από 2% το 2016 και 7,2% το 2014.

Fitch: Αναβάθμισε την Πορτογαλία σε «ΒΒΒ»

Στην αναβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας σε «ΒΒΒ» από «ΒΒ+» προηγουμένως προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης της Fitch ενώ διατήρησε σταθερό το outlook.

Όπως αναφέρει η Fitch το ακαθάριστο δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί περισσότερο από 3% του ΑΕΠ φέτος, κάτω από το 127% του ΑΕΠ. Αυτή θα είναι η πρώτη μείωση του δείκτη μετά την κρίση.

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της χώρας έχει καθοδική τάση και η μείωση του χρέους θα συνεχιστεί μεσοπρόθεσμα εξαιτίας των διαρθρωτικών δημοσιονομικών μέτρων και της βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης.

Επιπλέον η Fitch προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017 από 2% το 2016 και 7,2% το 2014.

Αντίστοιχα ο οίκος επισημαίνει ότι η Πορτογαλική οικονομία σημειώνει ισχυρή ανάκαμψη από τα μέσα του 2016 και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές έχουν βελτιωθεί.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου είχε φτάσει να κινείται ακόμα και χαμηλότερα του αντίστοιχου ιταλικού για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010, εξαιτίας της πιθανής αναβάθμισης της Πορτογαλίας από τη Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v