Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Παραιτείται ο Γιάζμπετς από την Κεντρική Τράπεζα Σλοβενίας

Σύμφωνα με το Bloomberg, θα μετακινηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εξυγίανσης (Single Resolution Board – SRB), στον ευρωπαϊκό οργανισμό, που προΐσταται των αποφάσεων για τις προβληματικές τράπεζες.

ΕΚΤ: Παραιτείται ο Γιάζμπετς από την Κεντρική Τράπεζα Σλοβενίας

O Μπόστιαν Γιάζμπετς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, παραιτείται από την ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας στις 30 Απριλίου, ανοίγοντας τον δρόμο στη νέα κυβέρνηση να επιλέξει τον αντικαταστάτη του, μετά τις εκλογές, φέτος το καλοκαίρι.

Ο Γιάζμπετς, σύμφωνα με το Bloomberg, θα μετακινηθεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Εξυγίανσης (Single Resolution Board – SRB), στον οργανισμό, που προΐσταται των αποφάσεων για τις προβληματικές τράπεζες.

Η θητεία του στην Κεντρική Τράπεζα κανονικά ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2019. Μέχρι την τοποθέτηση του νέου διοικητή, ο αναπληρωτής του, Primoz Dolenc θα τον αντικαταστήσει, συμμετέχοντας στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο