Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Προτεραιότητα για τη Μόσχα η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα

Η παράδοση των πυραύλων S-400 στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα στην στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν: Προτεραιότητα για τη Μόσχα η παράδοση των S-400 στην Άγκυρα

Το συμβόλαιο για την παράδοση των συστοιχιών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί προτεραιότητα στην στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στη Μόσχα και στην Άγκυρα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Ακούγιου της Τουρκίας θα είναι έτοιμος το 2023.

Στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου θα έχει ενεργό ρόλο η Ρωσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Πούτιν ανέφερε πως είναι ευγνώμων που η Τουρκία αναγνώρισε το έργο ως μια επένδυση στρατηγικής σημασίας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία για την έναρξη της κατασκευής του σταθμού, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι ο σταθμός θα αποτελέσει το σύμβολο της δυναμικής εξέλιξης της συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας και της φιλίας των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας στο εργοστάσιο του Ακούγιου θα αρχίσει να λειτουργεί το 2023. Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν θα τεθούν σε λειτουργία όλοι οι αντιδραστήρες του εργοστασίου θα καλύπτουν το 10% των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας.

«Θα έχουμε έτσι καταστήσει το ενεργειακό μας καλάθι – το οποίο βασίζεται ακόμα σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον άνθρακα – πιο ισχυρό» τόνισε σύμφωνα με την Wahsington Post ο κ. Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v