Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του αυτόν τον μήνα, ο διοικητής ενίσχυσε τις ανησυχίες σχετικά με τον αδύναμο πληθωρισμό και το χρέος των νοικοκυριών. Υποχώρηση 0,44% για το γουόν.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Κορέας κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας κράτησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters. Ο διοικητής Lee Ju-yeol κρατάει προσεκτική στάση λόγω υψηλού χρέους των νοικοκυριών, αδύναμου πληθωρισμού και των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Το συμβούλιο της Τράπεζας διατήρησε τα επιτόκια στο 1,5%, σε συμφωνία με τις προβλέψεις 18 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς είχε αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,5%, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2011.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του αυτόν τον μήνα, ο Lee αρνήθηκε να δώσει quidance για τη βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση νομισματικής πολιτικής, αλλά ενίσχυσε τις ανησυχίες σχετικά με τον αδύναμο πληθωρισμό της Νότιας Κορέας και το χρέος των νοικοκυριών.

Το γουόν επέκτεινε τις απώλειες του σε σχέση με το δολάριο μετά τη συνέντευξη Τύπου, υποχωρώντας 0,44%, στο 1,071 γουόν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v