Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Φεβρουάριο

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,3% από τον Ιανουάριο, αλλά οι εισαγωγές είχαν μεγαλύτερη μείωση. Η κίνηση δείχνει ότι το εμπόριο συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη αλλά υποδηλώνει και πιο αδύναμη ζήτηση από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ευρωζώνη: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Φεβρουάριο

Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο διευρύνθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς σημειώθηκε απότομη πτώση των εισαγωγών.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι, προσαρμοσμένες σε εποχικές διακυμάνσεις, εξαγωγές των προϊόντων από την ευρωζώνη υποχώρησαν 2,3% από τον Ιανουάριο, δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Ωστόσο, οι εισαγωγές υποχώρησαν περισσότερο – κατά 3,1% - οδηγώντας την ευρωζώνη σε πλεόνασμα ύψους 21 δισ. ευρώ, σε άνοδο από τα 20,2 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Χωρίς την εποχική προσαρμογή, σύμφωνα με το MarketWatch, το πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 18,9 δισ. ευρώ από 16,1 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα.

Η διεύρυνση του πλεονάσματος αν και υποδηλώνει ότι το εμπόριο συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του μήνα, δείχνει επίσης και πιο αδύναμη ζήτηση από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρωζώνης.

Τα στοιχεία επίσης έδειξαν ότι το πλεόνασμα του μπλοκ με τις ΗΠΑ διευρύνθηκε τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς στα 21,3 δισ. ευρώ από 18,6 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v