Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Oι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην κινεζική ZTE

Η κινεζική ZTE δεν θα μπορεί να προμηθεύεται εξαρτήματα από αμερικάνικες εταιρείες, μετά από κυρώσεις που επέβαλε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Oι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στην κινεζική ZTE

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απαγορεύει στις αμερικάνικε εταιρείες να πουλούν εξαρτήματα στον κινεζικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών ZTE για τα επόμενα επτά χρόνια για αθέτηση των όρων υπόθεσης παραβίασης κυρώσεων.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά κινητών τηλεφώνων στις ΗΠΑ, δήλωσε ένοχη την προηγούμενη χρονιά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας ότι παραβίασε κυρώσεις των ΗΠΑ προμηθεύοντας παράνομα αμερικάνικα προϊόντα και τεχνολογία στο Ιράν.

Η ZTE πλήρωσε πρόστιμο 890 εκατ. δολάρια. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η ZΤΕ υποσχέθηκε να απολύσει τέσσερις υπαλλήλους και να επιβάλει πειθαρχικές ποινές ή να μειώσει τα μπόνους σε 35 ακόμα, ανέφεραν αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου στο Reuters.

Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία παραδέχθηκε το Μάρτιο πως ενώ απέλυσε τους τέσσερις υπαλλήλους, δεν είχε επιβάλλει ποινές στους υπόλοιπους 35 υπαλλήλους.

Ο Ντάγκλας Γιάκομπσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί προμηθευτές της ZTE, χαρακτήρισε την απαγόρευση εξαιρετικά ασυνήθιστη και τόνισε πως θα πλήξει σοβαρά την εταιρεία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η κίνησε των ΗΠΑ αναμένεται να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την ένταση ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο για το εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v