Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Στα 100 δολάρια επιθυμεί το αργό η Σαουδική Αραβία

Πηγές σημείωσαν στο πρακτορείο ότι η τιμή των 80 ή ακόμη 100 δολαρίων κυκλοφορεί από αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, πίσω από... κλειστές πόρτες, τις τελευταίες εβδομάδες. Τονίζουν ότι η αγορά θέλει και άλλη στήριξη.

Reuters: Στα 100 δολάρια επιθυμεί το αργό η Σαουδική Αραβία

Η κορυφαία στις εξαγωγές πετρελαίου Σαουδική Αραβία θα ήταν ικανοποιημένη να δει την τιμή του αργού να φτάνει τα 80 ή ακόμη και 100 δολάρια ανά βαρέλι, σύμφωνα με τρεις πηγές από τη βιομηχανία, που μίλησαν στο Reuters. 

Πρόκειται για ένδειξη, ότι το Ριάντ δεν αναμένεται να αναζητήσει αλλαγές στο πρόγραμμα περικοπής παραγωγής αργού του ΟΠΕΚ, αν και η αρχική συμφωνία είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του έχουν ξεκινήσει τις περικοπές με στόχο την ενίσχυση των τιμών από τον Ιανουάριο του 2017 και έχουν προχωρήσει σε επέκτασή του μέχρι τα τέλη του φετινού Δεκεμβρίου. Ανανέωση της πολιτικής τους αναμένεται στη συνάντηση του Ιουνίου. 

Δύο πηγές σημείωσαν στο Reuters ότι η επιθυμητή τιμή των 80 ή ακόμη 100 δολαρίων κυκλοφορεί από αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, πίσω από... κλειστές πόρτες, τις τελευταίες εβδομάδες.

«Προσωπικά πιστεύω ότι σήμερα τα 70 δολάρια ανά βαρέλι είναι το "πάτωμα" για τις τιμές», σημείωσε άλλη πηγή, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναμένονται μάλλον αλλαγές από τη συνάντηση του Ιουνίου. «Η αγορά χρειάζεται υποστήριξη». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v