Ελον Μασκ: Ανησυχίες και πτώση της μετοχής από την προκλητικότητα του

«Βαρετή ερώτηση. Ο επόμενος. Αυτές οι ερωτήσεις με σκοτώνουν», ήταν μερικές από τις απαντήσεις του 46χρονου CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας που οδήγησαν σε άβολη θέση επενδυτές και δημοσιογράφους, αλλά και τη μετοχή σε «βουτιά».

Ελον Μασκ: Ανησυχίες και πτώση της μετοχής από την προκλητικότητα του

Ο Έλον Μασκ προκάλεσε ανησυχίες στους επενδυτές για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla με τη συμπεριφορά του, προκαλώντας υποχώρηση 5% στις μετοχές της στο after-market trading.

Η απόρριψης μίας ερώτησης του αναλυτή Toni Savvonaghi από τον ίδιο, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της αυτοκινητοβιομηχανίας, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ως «βαρετή» κρίθηκε προσβλητική.

Αντ΄αυτού, όπως μεταδίδει το CNBC, απάντησε αρκετές ερωτήσεις από τον ενθουσιώδη υποστηρικτή της Tesla και YouTuber, Gali Russel.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 46χρονος επικεφαλής CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο ερωτήσεις που αφορούσαν τα οικονομικά της εταιρείας.

Όταν ο Savvonaghi ρώτησε για τις χαμηλότερες προβλέψεις στις κεφαλαιουχικές δαπάνες του 2018 - στα 3 δισ. δολάρια από 3,4 δισ. - ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας Deepak Ahuja απάντησε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα δαπανήσει λιγότερα, απλουστεύοντας την προσέγγισή της στον αυτοματισμό και περιορίζοντας τις δαπάνες υποδομής.

«Συγνώμη. Ο επόμενος. Ο επόμενος», διέκοψε ο Μασκ, προσθέτοντας: «Οι βαρετές, ανόητες ερωτήσεις δεν είναι κουλ. Ο επόμενος;».

Ερωτηθείς, όπως αναφέρουν οι Financial Times, από δεύτερο αναλυτή αν θέλει να συγκεντρώσει εξτρά κεφάλαιο, καθώς οι περισσότερες εταιρείες προτιμούν να μην περιμένουν να προκύψει αυτή η ανάγκη, απάντησε: «Όχι. Δεν το θέλω», ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλη, μη σχετική ερώτηση, λέγοντας: «Αυτές οι ερωτήσεις με σκοτώνουν». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v