Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρουχανί (Ιράν): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια

Αν θέλουν να αποδυναμώσουν τη χώρα και να περιορίσουν την επιρροή της, είτε στην περιοχή είτε παγκοσμίως, θα αντισταθούμε έντονα, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος, σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση.

Ρουχανί (Ιράν): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια

Θα μετανιώσουν οι ΗΠΑ οποιαδήποτε απόφαση αποχώρησης από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν, σημείωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί, ενώ όπως είπε, η Τεχεράνη θα αντισταθεί στην έντονη αμερικανική πίεση για περιορισμό της επιρροής του στη Μέση Ανατολή.

«Εάν θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν κατασκευάζουμε πυρηνική βόμβα, έχουμε πει επανειλημμένα ότι δεν κατασκευάζουμε και δεν θα κατασκευάσουμε», είπε σε ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά στην κρατική τηλεόραση.

«Αλλά αν θέλουν να αποδυναμώσουν το Ιράν και να περιορίσουν την επιρροή του, είτε στην περιοχή είτε παγκοσμίως, το Ιράν θα αντισταθεί έντονα», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

O Ρουχανί είπε ότι είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της συμφωνίας χωρίς τις ΗΠΑ -που θα περιλαμβάνει όμως τους Ευρωπαίους, την Κίνα και τη Ρωσία- ή ακόμη και καμίας συμφωνίας.

«Δεν ανησυχούμε για τις σκληρές αποφάσεις της Αμερικής… Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια και δεν θα γίνει καμία αλλαγή στη ζωή μας την επόμενη εβδομάδα», είπε.

«Αν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε από μία συμφωνία χωρίς την Αμερική, τότε το Ιράν θα συνεχίσει τη δέσμευσή του στη συμφωνία. Αν όχι, η Τεχεράνη θα συνεχίσει το δικό της μονοπάτι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v