Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BT Group: Κόβει 13.000 (κυρίως) διοικητικές θέσεις εργασίας

Η βρετανική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών θα προσλάβει 6.000 εργαζόμενους για ανάπτυξη δικτύου και εξυπηρέτηση πελατών. Οι περικοπές, που κυρίως αφορούν θέσεις γραφείου και διοικητικές υπηρεσίες μεσαίου επιπέδου, θα μειώσουν τα κόστη.

BT Group: Κόβει 13.000 (κυρίως) διοικητικές θέσεις εργασίας

Ο Όμιλος BT ανακοίνωσε την περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια, εν μέσω σχεδίων για προσπάθειες αναδιάρθρωσης. Προβλέπει χαμηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το έτος χρήσης του 2019.

Στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, η βρετανική επιχείρηση τηλεπικοινωνιών είχε κέρδη προ φόρων 812 εκατ. στερλίνες (1,18 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 440 εκατ. στερλίνες το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη προ φόρων 887 εκατ. στερλίνες. Τα τριμηνιαία έσοδα υποχώρησαν 2,5% στα 5,97 δισ. στερλίνες από 6,12 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα φτάσουν τα 6,06 δισ. στερλίνες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία και μεταδίδει το MarketWatch, οι περικοπές στις θέσεις, που κυρίως θα περιλαμβάνουν θέσεις γραφείου και διοικητικές υπηρεσίες μεσαίου επιπέδου, θα μειώσουν τα κόστη. Την ίδια ώρα θα προσλάβει 6.000 νέους εργαζόμενους για υποστήριξη ανάπτυξης δικτύου και εξυπηρέτησης πελατών.

Για το έτος χρήσης του 2019, οι προβλέψεις της εταιρείας δείχνουν ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν 2% και τα προσαρμοσμένα Ebitda θα είναι μεταξύ 7,3 δισ. και 7,4 δισ. στερλίνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v