Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Παραιτείται ο CEO Vittorio Colao μετά από 10 χρόνια

Ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος πήρε προαγωγή και θα βρεθεί στην κορυφαία θέση της εταιρείας. Ο 53χρονος προσελήφθη το 2001 και ήταν επικεφαλής στις επιχειρήσεις των Ηνωμένου Βασιλείου, Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής.

Vodafone: Παραιτείται ο CEO Vittorio Colao μετά από 10 χρόνια

O Vittorio Colao, που βοήθησε να γίνει η Vodafone ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους του κόσμου, παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον Οκτώβριο, έπειτα από μία δεκαετία στην ηγεσία της.

Ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος Nick Read πήρε προαγωγή και θα βρεθεί στην κορυφαία θέση της Vodafone. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο 53χρονος πήγε στη Vodafone το 2001 και πριν γίνει CFO, το 2014, ήταν επικεφαλής στις επιχειρήσεις των Ηνωμένου Βασιλείου, Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής.

Οι μετοχές της Vodafone στο ξεκίνημα της συνεδρίασης υποχωρούσαν σχεδόν 4%, λόγω της ανακοίνωσης με τις αλλαγές, λίγο χαμηλότερα από τις 200 πένες.

H απόφαση του κ. Colao έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το ντιλ εξαγοράς της Liberty, ύψους 18 δισ. ευρώ. Έρχεται επίσης ενόψει της συγχώνευσης της επιχείρησης της εταιρείας στην Ινδία με την Idea Cellular, μία συμφωνία που αναμένεται να κλείσει τον Ιούνιο.

Ο 56χρονος Ιταλός είπε ότι ήταν σωστή η χρονική στιγμή για να προχωρήσει, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι της αναμόρφωσης της Vodafone έχει πια ολοκληρωθεί. «Το κεφάλαιο Vodafone που αρχίζει να γράφεται είναι εντελώς διαφορετικό. Μετά την Ινδία, μετά τη Liberty, αυτή η καινούρια ιστορία θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να γραφτεί», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v