Giuseppe Conte: Ο καθηγητής που ίσως γίνει Πρωθυπουργός της Ιταλίας

Πρόκειται για σχετικά άγνωστο πρόσωπο στην πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας, 54 ετών, προερχόμενο από τη βορειοανατολική Ιταλία με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης. Τι μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα.

Giuseppe Conte: Ο καθηγητής που ίσως γίνει Πρωθυπουργός της Ιταλίας

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λίγκα έχουν συμφωνήσει στο όνομα του επόμενου Πρωθυπουργού, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την εφαρμογή της κυβερνητικής τους συμφωνίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματτέο Σαλβίνι, έχουν επιλέξει τον καθηγητή νομικής Giuseppe Conte, για νέο Πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Πρόκειται για σχετικά άγνωστο πρόσωπο στην πολιτική και δημόσια ζωή της χώρας, 54 ετών, προερχόμενο από τη βορειοανατολική Ιταλία με σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, τις οποίες τελειοποίησε σε σχολές όπως του Yale, Σορβώνης, Cambridge κτλ.

Σύμφωνα με τη Correre della Sera, αν και ο Conte «έχει πολύ μεγάλο βιογραφικό, δεν έχει καμία ιδέα όσον αφορά την πολιτική». Προσθέτει ότι ο Conte «είναι βέβαια τεχνοκράτη» και έχει εμπειρία στις επιχειρήσεις και τη διοίκηση, τα οικονομικά και το αστικό δίκαιο. Η La Stampa τονίζει ότι έχει υπάρξει διευθυντής σε «αρκετά νομικά περιοδικά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v