Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραχόι: Αντιμέτωπος με πρόταση δυσπιστίας εν μέσω σκανδάλου

Η υπόθεση, που αφορά παράνομη οικονομική στήριξη του κόμματος τις δεκαετίες 1990 και 2000, «βασανίζει» τον Ισπανό πρωθυπουργό από τότε που ανέλαβε την εξουσία, το 2011. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και οποιαδήποτε γνώση.

Ραχόι: Αντιμέτωπος με πρόταση δυσπιστίας εν μέσω σκανδάλου

Πρόταση δυσπιστίας θα αντιμετωπίσει ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ισπανός πρωθυπουργός, με αφορμή υπόθεση δωροδοκίας μελών του κόμματός του (ΡΡ), κατά τη διερεύνηση της οποίας Ανώτερο Δικαστήριο αμφισβήτησε επίσης την αξιοπιστία της περσινής κατάθεσής του.

Δεν είναι σαφές αν η αντιπολίτευση των Σοσιαλιστών θα μπορέσει να στηρίξει τη διαδικασία για την ανατροπή του συντηρητικού Ραχόι, καθώς θα χρειαστεί την υποστήριξη των κομμάτων Podemos και Ciudadanos.

Η υπόθεση, που αφορά παράνομη οικονομική στήριξη του κόμματος τις δεκαετίες 1990 και 2000, «βασανίζει» τον Ραχόι από τότε που ήρθε στην εξουσία, το 2011.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή και οποιαδήποτε γνώση παράνομων πληρωμών προς στελέχη του κόμματός του, καθώς και ότι γνώριζε τον μεσάζοντα των πληρωμών αυτών. Οπως είχε καταθέσει τότε, από όσα μπορεί ο ίδιος να γνωρίζει, το κόμμα του «ποτέ δεν έλαβε» ενισχύσεις σε μετρητά από επιχειρηματίες.

Έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της Ισπανίας που κατέθεσε σε δίκη ως μάρτυρας πέρυσι. Είκοσι εννέα άνθρωποι που σχετίζονται με το κόμμα του καταδικάστηκαν την Πέμπτη σε φυλάκιση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στην απόφασή του ο δικαστής είπε ότι η αξιοπιστία της κατάθεσης του Ραχόι, στην οποία αρνείται τα πάντα, «θα πρέπει να διερευνηθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v