Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλτμάιερ: Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει η G7

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι αυτή η Σύνοδος είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες και προέχει να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει και αυτή δασμούς αν αναγκαστεί, πρόσθεσε.

Αλτμάιερ: Κανείς δεν ξέρει πώς θα τελειώσει η G7

O Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Πίτερ Αλτμάιερ είπε σήμερα ότι δεν είναι σαφές πώς θα ολοκληρωθεί η Σύνοδος των Επτά πιο πλούσιων κρατών, εν μέσω αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, αλλά ότι είναι ξεκάθαρα πιο δύσκολη από τις άλλες Συνόδους των προηγούμενων ετών.

«Έχουμε μία σοβαρή κατάσταση, και δεν προέκυψε χθες το βράδυ ή σήμερα το πρωί, αλλά όλες τις τελευταίες εβδομάδες», σημείωσε ο Αλτμάιερ στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ZDF.

Σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι είναι σημαντικό να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη, ιδιαίτερα καθώς συνεχίζεται η εσωτερική συζήτηση στις ΗΠΑ για την επιβολή τιμωρητικών δασμών από τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει και αυτή δασμούς αν αναγκαστεί, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η γηραιά ήπειρος παραμένει στη δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v