Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από το ευρώ

Η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να ενισχύσει την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων και όχι μέσω αύξησης των δαπανών, διαμήνυσε ο Τζιοβάνι Τρία.

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από το ευρώ

H ιταλική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και σχεδιάζει να εστιάσει στην μείωση του χρέους, δήλωσε ο νέος Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Ο Τζιοβάνι Τρία τόνισε πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ενισχύσει την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και όχι μέσω αύξησης των δαπανών.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τρία υπογράμμισε στην Corriere della Sera πως στοχεύει να τηρήσει τους στόχους για του 2018 και το 2019.

«Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση. Αλλά δεν σχεδιάζουμε να τονώσουμε την ανάπτυξη μέσω δαπανών που αυξάνουν το έλλειμμα» επισήμανε ο κ. Τρία, προσθέτοντας πως θα παρουσιάσει νέες οικονομικές προβλέψεις και στόχους το Σεπτέμβριο.

«Αυτοί θα ευθυγραμμίζονται πλήρως με το στόχο της συνέχισης του μονοπατιού της μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v