Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργεντινή: Θέλει άμεση εκταμίευση $15 δισ. από ΔΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ καλωσόρισε τις προτάσεις της κυβέρνησης της Αργεντινής, τονίζοντας πως περιλαμβάνουν ρεαλιστικούς στόχους.

Αργεντινή: Θέλει άμεση εκταμίευση $15 δισ. από ΔΝΤ

Η κυβέρνηση της Αργεντινής επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τα $7,5 δισ. από το πρόγραμμα στήριξης των $50 δισ. που υπέγραψε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Το ποσό αυτό είναι το μισό από τα $15 δισ. που το Μπουένος Άιρες ζητά να εκταμιευτούν αμέσως μόλις εγκριθεί το πρόγραμμα, σημείωσε η κα. Λαγκάρντ, η οποία καλωσόρισε τις οικονομικές πολιτικές που προτείνει η κυβέρνηση Μάκρι για την στήριξη της οικονομίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να συναντηθεί για να συζητήσει την τελική έγκριση της συμφωνίας για την Αργεντινή στις 20 Ιουνίου.

«Οι οικονομικοί στόχοι είναι εύλογοι και υπάρχει πλήρης παρουσίαση των υποκείμενων πολιτικών που θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να επιτύχει τους στόχους αυτούς. Εγκαθιδρύει φιλόδοξους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εγκαθιδρύει ρεαλιστικούς στόχους για τον πληθωρισμό που θα καθορίσουν την άσκηση της νομισματικής πολιτικής» τόνισε στην ανακοίνωση της η κα. Λαγκάρντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v