Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Υψηλότερα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο ΡΜΙ δείχνουν ότι ενισχύθηκε, αγγίζοντας υψηλό δύο μηνών, στις 55,6 μονάδες, ενώ ο δείκτης του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε, φτάνοντας στις 56,4 μονάδες. Χειρότερη η εικόνα στη μεταποίηση.

Γαλλία: Υψηλότερα η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

Υψηλότερα κινήθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τις προσδοκίες. Ανοδικά κινήθηκε η αισιοδοξία στον τομέα υπηρεσιών, ενώ κατέβασε ταχύτητα στον τομέα της μεταποίησης, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την IHS Markit, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον σύνθετο ΡΜΙ δείχνουν ότι ενισχύθηκε, αγγίζοντας υψηλό δύο μηνών, στις 55,6 μονάδες, ενώ ο ΡΜΙ του τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε φτάνοντας στις 56,4 μονάδες. Και οι δύο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ωστόσο, τα πράγματα ήταν χειρότερα στον μεταποιητικό τομέα, με υποχώρηση σε χαμηλό 16 μηνών, στις 53,1 μονάδες, ελαφρώς πιο κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 53,9 μονάδες -χαμηλότερα και από τα στοιχεία του Μαΐου (55,1). Και τα προκαταρκτικά στοιχεία για την παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησαν σε χαμηλό 19 μηνών, στις 51,8 μονάδες, σύμφωνα με τους Financial Times.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v