Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 18 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Ιούνιο

Ο δείκτης παραγωγής διολίσθησε στις 54,2 μονάδες από 54,8 τον Μάιο, στο χαμηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2016. Οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 18 μηνών ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Ιούνιο

Η ανάπτυξη των εργοστασίων της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο και έφτασε σε χαμηλό 18 μηνών, σημειώνοντας πτώση για έκτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω αυξημένων εμπορικών ανησυχιών.

Ο τελικός ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης προσγειώθηκε σε χαμηλό 18 μηνών, στις 54,9 μονάδες από 55,5 τον Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερα από την εικόνα που έδιναν τα προκαταρκτικά στοιχεία. Παραμένει υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης παραγωγής διολίσθησε στις 54,2 μονάδες από 54,8 τον Μάιο, στο χαμηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2016.

«Η έρευνα δείχνει τις αυξανόμενες ανησυχίες από τις εταιρείες για την επίπτωση των δασμών και των εμπορικών πολέμων, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν δυνητική απώλεια στις εξαγωγές... Οι προσδοκίες για τη μελλοντική παραγωγή υποχώρησαν τον Ιούνιο, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Νοέμβριο του 2015».

Δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία του ΡΜΙ που να δείχνει ότι τα εργοστάσια του μπλοκ θα επανακτήσουν την ισχυρή δραστηριότητα του τελευταίου χρόνου. Οι νέες παραγγελίες τον Ιούνιο επίσης υποχώρησαν στο πιο χαμηλό επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών, στις 53,2 μονάδες, από 54,2 τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v