Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Η Pfizer αύξησε τις τιμές σε 100 σκευάσματα

Σε γνωστά προϊόντα οι αυξήσεις που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν άνω του 9%, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για εθελοντικές μειώσεις.

ΗΠΑ: Η Pfizer αύξησε τις τιμές σε 100 σκευάσματα

Αυξήσεις στις τιμές 100 προϊόντων της έκανε η Pfizer, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο τομέας του φαρμάκου θα εφαρμόσει «μαζικές» εθελοντικές μειώσεις.

Η φαρμακευτική εταιρεία, σύμφωνα με τους Financial Times, αύξησε τις τιμές και σε κάποια από τα πιο γνωστά της σκευάσματα, συμπεριλαμβανομένου του Viagra.

Τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν άνω του 9%, πολύ περισσότερο από το ποσοστό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος τρέχει με περίπου 2%.

Σε σχόλια που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος στις 30 Μαΐου, είχε πει ότι «κάποιες από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές αλυσίδες πρόκειται να ανακοινώσουν… εθελοντικές μαζικές μειώσεις στις τιμές».

Η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως μείωσε τις τιμές σε πέντε προϊόντα κατά 16-44%.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Pfizer, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανεβάζει τις τιμές. Μετά από υπολογισμούς, η άνοδος κάποιων σκευασμάτων μέχρι στιγμής το 2018 φτάνει το 20%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v