Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σταθερές οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

Σε ποιους τομείς δαπάνησαν περισσότερα οι καταναλωτές. Σε ετήσια βάση ήταν 1,4% υψηλότερα από τον Απρίλιο, αλλά η άνοδος ήταν μικρότερη από το 1,5% που ανέμεναν οι αγορές.

Ευρωζώνη: Σταθερές οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο

Σταθερές παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Μάιο σε μηνιαία βάση, μετά την μικρή πτώση τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Πρόκειται για ακόμη μία ένδειξη ότι η κατανάλωση παρέμεινε στάσιμη στις  19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ.

Ο ευμετάβλητος δείκτης των λιανικών πωλήσεων που συχνά αναθεωρείται έδειξε ότι οι καταναλωτές στην ευρωζώνη ξόδεψαν τον Μάιο όσα και τον Απρίλιο, όταν ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε 0,1% πτώση σε μηνιαία βάση. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν 0,1% αύξηση.

Σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, οι πωλήσεις του Μαΐου ήταν 1,4% υψηλότερα από ότι τον Απρίλιο, αλλά η άνοδος ήταν μικρότερη από το 1,5% που ανέμεναν οι αγορές και σε επιβράδυνση από το αναθεωρημένο 1,6% του προηγούμενου μήνα.

Σε μηνιαία μέτρηση, οι καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα στη διατροφή, τα ποτά και τον καπνό ενώ λιγότερα στην ένδυση και την υπόδηση. Αμετάβλητες ήταν οι μηνιαίες πωλήσεις των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v