Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Saunders (ΒοΕ): Βλέπει νωρίτερα αύξηση επιτοκίων

Οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες. Αλλά σύμφωνα με το hawkish μέλος του Συμβουλίου της, μπορεί να είναι συγκρατημένη αυτή η εκτίμηση. Οι προσδοκίες για την οικονομία.

Saunders (ΒοΕ): Βλέπει νωρίτερα αύξηση επιτοκίων

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) μπορεί να κάνει την έκπληξη και να αυξήσει τα επιτόκια πιο γρήγορα από ό,τι αναμένουν οι αγορές, σύμφωνα με ένα μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της και τα σχόλιά του στο CNBC.

Οι επενδυτές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων τους επόμενους 12 μήνες. Αλλά σύμφωνα με τον Michael Saunders, μπορεί να είναι συγκρατημένη αυτή η εκτίμηση. «Αν η οικονομία πάει όπως περιμένω, μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν τα επιτόκια πιο γρήγορα» σημείωσε.

Ο Saunders, ο οποίος είναι από τα hawkish μέλη της Τράπεζας, είπε επίσης: «Οι προσδοκίες μου, με δεδομένη μία ομαλή και σταδιακή εφαρμογή του Brexit, είναι ότι η οικονομία θα συνεχίσει να ενισχύεται με περίπου τον ρυθμό που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια… Περιμένω ότι το ποσοστό ανεργίας θα υποχωρήσει λίγο ακόμη και η αύξηση των μισθών θα ενισχυθεί ελαφρώς».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία της συνεδρίαση η Τράπεζα της Αγγλίας άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v