Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xiaomi: Απώλειες για τη μετοχή της στο ντεμπούτο του Χονγκ Κονγκ

Η κινεζική εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις το 2010, είναι σήμερα η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως, παρέχοντας οικονομικές συσκευές. Τα χρήματα από την αρχική δημόσια προσφορά.

Xiaomi: Απώλειες για τη μετοχή της στο ντεμπούτο του Χονγκ Κονγκ

Οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής smartophones Xiaomi ξεκίνησαν trading χαμηλότερα κατά 2% στο ντεμπούτο τους στο Χονγκ Κονγκ σήμερα, φτάνοντας να χάνουν μέχρι και 5,88%, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Την ίδια ώρα, ο Hang Seng ενισχυόταν 1,32%. 

Ξεκίνησαν διαπραγμάτευση στα 16,60 δολάρια Χονγκ Κονγκ (2,12 δολάρια) ανά μετοχή, σύμφωνα με τον CNBC, χαμηλότερα από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς των 17 δολαρίων ΧΚ (2,17 δολαρίων).

Η εταιρεία νωρίτερα είχε ορίσει ένα εύρος 17-22 δολαρίων ΧΚ για τις περίπου 2,18 δισ. μετοχές, τοποθετώντας χαμηλότερα την ΙΡΟ, την Παρασκευή, ενώ μετά τα τέλη και τα έξοδα, η Xiaomi είπε ότι συγκέντρωσε περίπου 23,97 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 3,05 δισ. δολάρια.

Η κινεζική εταιρεία, που ιδρύθηκε μόλις το 2010, είναι σήμερα η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones παγκοσμίως, παρέχοντας οικονομικές συσκευές. 

Η απογοητευτική επίδοση στην έναρξη της Xiaomi δεν προκαλεί έκπληξη σε κάποιους αναλυτές. 

«Η μετοχή τιμολογήθηκε σε υψηλό σημείο, σε σχέση με τους αντιπάλους της. Παρά το γεγονός ότι η Xiaomi παραμένει ένα πολύ καλό story, νομίζω ότι η αγορά είναι σε ένα στάδιο, όπου πρέπει να αποδείξει κανείς τον εαυτό του πρώτα, πριν η αγορά του δώσει μία καλή αποτίμηση», σημείωσε ο Hao Hong, επικεφαλής ερευνητής της BOCOM International, μιλώντας στο CNBC.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v