Comcast: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με ώθηση από το γρήγορο ίντερνετ

Τα έσοδα από τους πελάτες υψηλής ταχύτητας ίντερνετ ενισχύθηκαν κατά 9,3%, στα 4,26 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς προστέθηκαν 260.000 συνδρομητές. 140.000 τηλεθεατές έφυγαν, με προορισμό πιο φθηνό streaming.

Comcast: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με ώθηση από το γρήγορο ίντερνετ

Η Comcast ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχασε περισσότερους συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης σε σχέση με πέρυσι, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, όσον αφορά τα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία κέρδισε περισσότερους πελάτες στον τομέα της υψηλής ταχύτητας ίντερνετ.

Η Comcast, που απέσυρε την πρότασή της για τα assets της 21st Century Fox την προηγούμενη εβδομάδα, μετά τον πόλεμο προσφορών με τη Walt Disney, είναι ακόμη στη μάχη για την απόκτηση του τηλεοπτικού δικτύου Sky. Σκοπός είναι η διεθνής επέκτασή της και περισσότερη ανάπτυξη με περιεχόμενο μέσων ενημέρωσης.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα έσοδα από τους πελάτες υψηλής ταχύτητας ίντερνετ ενισχύθηκαν κατά 9,3%, στα 4,26 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς προστέθηκαν 260.000 συνδρομητές, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 200.000, από τους αναλυτές των ΜoffettNathanson και Macquarie.

O μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακών δικτύων και υπηρεσιών επικοινωνίας των ΗΠΑ έχασε 140.000 πελάτες, σημειώνοντας μεγαλύτερη υποχώρηση, σε σύγκριση με τους 34.000 που είχε χάσει το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι τηλεθεατές κινούνται σε πιο φθηνές επιλογές streaming, όπως η καινούρια υπηρεσία WatchTV της AT&T, με $15.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 27,6%, στα 3,2 δισ. δολάρια ή 69 σεντς ανά μετοχή, από 2,5 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα. 

Τα έσοδα ενισχύθηκαν 2,1% από την προηγούμενη χρονιά, στα 21,7 δισ. δολάρια, αλλά ήταν λιγότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν 21,86 δισ., σύμφωνα με τα δεδομένα του Reuters. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v