O ιδρυτής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, υποστήριξε πως η χώρα πρέπει να έχει ένα «Plan B» για αποχώρηση από την ευρωζώνη αν το επιβάλουν οι οικονομικές συνθήκες.
«Πρέπει να έχεις ένα Plan Β» τόνισε ο Γκρίλο σε συνέντευξη που έδωσε στην Gzero Media, θυγατρική της Eurasia Group.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ιταλία δεν έχει συγκροτήσει ακόμα ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, λέγοντας πως οι Ιταλοί πρέπει να ψηφίσουν σε δημοψήφισμα για να δουν αν η πλειοψηφία θέλει να εγκαταλείψει το νόμισμα.
Η δήλωση του Γκρίλο άσκησε πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα και στις μετοχές, προκαλώντας την παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε, ο οποίος τόνισε πως η Ιταλία παραμένει δεσμευμένη στο ευρώ και στο ΝΑΤΟ.